3 правила как правилно да съчетаваме цветовете в облеклото си

3 правила как правилно да съчетаваме цветовете в облеклото си

Всички ние сме имали моменти сутрин, когато избираме какво да облечем за деня, да не знаем как точно да комбинираме дрехите в гардероба си. Цветовете могат да променят изцяло визията ни, ако знаем как да ги съчетаем по най-добрия начин. Ще ви дадем няколко съвета, с които лесно да се справяте с тази задача. 

Цветовете се делят на три основни групи – студени, топли и неутрални. Студените цветове са синьо, лилаво и зелено. Топлите са червено, оранжево и жълто, а неутралните са бяло, черно, сиво или бежово. 

Ето и как да си комбинираме правилно: 

  1. Студен с топъл цвят

Тази комбинация може да направи тоалета ви много интересен и другите да забележат, че сте се постарали днес да изглеждате зашеметяващо. Можете да опитате да съчетаете червено със синьо, оранжево със зелено или жълто с лилаво. Тези цветове стоят страхотно един с друг и правят визията по-смела и разчупена. Освен това можете да използвате студените, тъмни нюанси в дрехите, с които искате да прикриете по-широка част от тялото си. Например ако имате широк ханш, заложете на дънки в тъмносин цвят, за да уравновесите оптически фигурата си. На смели комбинации като тази отиват смели аромати като ALVINA La Mode.

Снимка 1

2. Неутрален цвят с друг по избор

Неутралните цветове са ни любими, защото могат да се комбинират успешно с всички други цветове. Бежовите, сивите, белите или черните нюанси са страхотна основа за всеки тоалет. Към тях можете да добавяте розово, червено, ярко жълто или оранжево. Всяка визия, която съдържа неутрален тон, прави излъчването на всяка една от нас по-женствено, меко и нежно. На такава визия отива уханието на ALVINA La Femme. 32

         3. Няколко нюанса от един цвят

Много интересен подход към цветовете е именно този, в който си избираме един цвят и добавяме още нюанси към него, така че да завършим визията си, използвайки само него. Можете например да изберете розов пуловер с по-меко розова пола и обувки в подобен нюанс. Винаги можете да добавите аксесоар в съвсем различен цвят, който успешно да завърши визията ви и да бъде акцент на целия тоалет. В допълнение винаги може да направите така, че дрехите ви да ухаят на парфюмния аромат на ALVINA Boutique.

33

Каквито и цветове да изберете за тоалета си днес, не забравяйте да добавите добро настроение и увереност в това как изглеждате. Усмивката кара всеки цвят да изпъкне, опитайте!