5 трика за перфектно изгладени дрехи

5 трика за перфектно изгладени дрехи

Гладенето е едно от задълженията, с които спокойно можете да си пуснете музика или любим сериал, за да съчетаете полезното с приятното. Винаги можем да научим нещо ново за тази част от домакинските задължения, за това подбрахме за вас 5 съвета, с които дрехите ви винаги да са изгладени перфектно: 

1.Изберете правилния препарат 

Освен, че искаме дрехите ни да се гладят лесно и да изглеждат добре, държим и те да ухаят продължително и приятно. Изберете аромата, който отговаря на вашия характер и ще бъде в хармония с вас самите. Серията на Alvina Deluxe Perfume ще ви очарова с различните си аромати, от които само трябва да изберете един. За да изгладите по-лесно дрехите си след това, винаги използвайте омекотител като Alvina Boutique, който ще направи тъканите по-податливи и лесни за гладене. 

 tricks

 

2.Внимавайте с центрофугата

Един от детайлите, които често подценяваме, когато изпираме дрехите си, е силата на центрофугата. Всяка пералня има опция за избор на различна мощност и ние понякога избираме най-голямата, за да може дрехите ни да изсъхнат по-бързо след това. Мощната центрофуга обаче намачква повече дрехите, за това избирайте по-щадящи обороти, когато настройвате програмата за изпиране. 

 centr

 

3.Простирайте бързо

Колкото по-бързо извадите прането от переалнята и го прострете, толкова по-малко ще бъдат намачкани дрехите след това. Често пускаме пералнята и излизаме, за да пазаруваме, да потренираме или да се видим с приятелка. И така дрехите остават мокри с часове в пералнята. Както и да ги закачим след това, те ще си останат намачкани. За това при възможност винаги простирайте бързо след като пералнята приключи с прането. 

 prostor

4.Гладете дрехите леко влажни

Този трик спестява много време и наистина прави дрехите да изглежда идеално изгладени, така сякаш току-що са купени. Уикендите, когато прекарвате повече време вкъщи, можете да опитате този трик и да следите кога прането е почти изсъхнало, но все още малко влажно. Тогава ще усетите как лесно изглаждате всички гънки и не остава и следа от тях. И когато гладите влажни тъкани нежните аромати на Alvina Deluxe Perfume се отключват и започват да ухаят из цялата стая. Не е ли чудесно? 

 gladene

5.Закачайте ги внимателно

Не трупайте дрехите една върху друга, така че да спестите място и да използвате по-малко закачалки. Един от важните съвети, които бихме ви дали, е да използвате отделна закачалка за всяка риза или блуза и да комбинирате единствено с панталон, който няма да измачка другите дрехи. Оставяте и повече въздух между закачалките, за да запазите старателно изгладените дрехи изрядни за по-дълго време. Ако искате гардеробът ви винаги да ухае приятно, можете да изберете карамеления аромат на Alvina Romantic

 final

И най-важният съвет за безупречното гладене е - да го правите с желание.  Във всичко трябва да влагаме старание, за да се получава добре. Лесно свършената работа винаги оставя усмивка на лицето на всяка домакиня.