3 начина как да запазим цветовете на дрехите си за по-дълго време

3 начина как да запазим цветовете на дрехите си за по-дълго време

Всички ние имаме любими дрехи, които ни се иска да носим години наред. В тях сме открили или перфектната кройка, която подчертава идеално фигурата ни или любима комбинация от цветове, в която сме се влюбили. Каквато и да е причината да искаме да запазим и носим дрехите си по-дълго време, усилията винаги си струват. Едно от нещата, за които трябва да внимаваме и което удължава живота на дрехите, са цветовете. Даваме ви няколко съвета как да ги запазите за възможно най-дълго време.

1.Не ги оставяйте на слънце прекалено дълго

Дните ни минават много различно и динамично, особено през лятото. Понякога работим до късно и се прибираме уморени с единственото желание да си почиваме. Друг път излизаме из града в любима компания и оставяме домашните задължение за следващия ден. Най-често просторът с пране отвън е сред последните неща, за които се сещаме и винаги оставяме тази задача за следващия ден. Слънцето обаче може да навреди на цветовете на дрехите ни и те да избледнеят. За това се опитайте да не ги оставяте на слънце няколко дни, а веднага щом изсъхнат - ги приберете и сгънете. Можете просто да оставите сортирането на следващия ден и отново да си спестите мъничко време. Друг ваш помощник в запазването на ярките цветове е ALVINA COLOR Boutique, който им придава и неповторим парфюмен аромат. 

 pink

2.Обръщайте специално внимание на тъмните тъкани

Всяка една от нас има в гардероба си любимата малка черна рокля, която винаги може да облече, чудейки се какво да носи на коктейл, рожден ден или излизане с любимия човек. Тъмните дрехи са ни любими и защото извайват фигурата ни и ни правят по-стройни. Понякога обаче не се замисляме, че е нужно да отделяме специално внимание и грижа за по-тъмните и черни дрехи в гардероба ни. Чудесен начин да запазим интензивните тъмни нюанси е, ако използваме препарат, създаден специално за тях като ALVINA BLACK Intense Dark. Той ще се погрижи за тъмните цветове на вашите дрехи и активно ще ги предпази от избледняване. Друг полезен съвет е винаги, когато простирате дрехите си навън, да закачате по-тъмните цветове най-отзад, така че да ги предпазите от директната слънчева светлина. 

 

3.Внимавайте, когато смесвате цветовете


На всички ни се е случвало да сложим нова дреха в пералнята, заедно с други наши любими и да се окаже, че тя пуска при пране. Оцветяването на любимата ни блуза или рокля може да е наистина неприятно, за това трябва да се подсигурим и да запазим цветовете си така, както са били. Една от грешките, които правим, е да не погледнем какво пише на етикета на новата дреха, която сме си купили. Понякога се оказва, че тя е създадена само за ръчно пране и прането на по-високи градуси в пералня може да я повреди. За това винаги гледайте етикета и спазвайте точно инструкциите и ако дадена дреха е за ръчно пране, то най-вероятно има причина за това. Ако имате такива дрехи спокойно можете да ги изперете ръчно с ALVINA COLOR Deluxe Perfume като използвате 50 мл на 10 литра вода. Ако на етикета няма указания, че трябва да се пере на ръка, но има много ярък цвят и се притеснявате да не пусне при пране, спокойно можете да пробвате да я изперете на ръка първия път, за да сте сигурни.

 wait

Прането е като изкуство, което всяка домакиня овладява с времето. Най-красивите ни дрехи са тези, които свързваме с най-емоционалните спомени и моменти, в които сме ги носили. А спомените никога не избледняват, нали?