7 златни правила за още по-чисто и ароматно пране

7 златни правила за още по-чисто и ароматно пране

1.Обръщайте дрехите си наопаки преди изпиране

По този начин спомагате цветовете да се запазят ярки и да не избледняват с времето. Alvina PRO WASH и Alvina My Perfume Collection са със специална добавка, която ще запази цветовете на дрехите Ви ярки и наситени!

2.Изберете правилната температура на изпиране

Изборът на правилна температура за пране ще минимизира шансовете от оцветяване на тъканите и ще запази дрехите сияйни с наситени цветове. Златното правило е цветното пране да се пере на ниска температура, за де се предотврати оцветяване на тъканите. Бялото пране от своя страна се пере на по-висока температура, за да се избегне потъмняване.

 3.Сортирайте прането си по цветове

Това ще предотврати оцветяването тъканите. Допълнително, ако изпитвате колебания дали дадена дреха оцветява, лесен трик е преди да го сложите в пералнята, за намокрите памучен тампон и да го разтрийте върху вътрешен ъгъл или шев. Ако тампона се оцвети, значи дрехата оцветява и е най-добре да я измиете ръчно. Можете да намерите отлично решение за всеки цвят с Alvina Pro Wash и Alvina My Perfume Collection.  

 4.Предотвратете свиване и разширяване/размъкване на дрехите

Всички сме изпадали в ситуация, в която пускаме любимата си тениска в пералнята и изваждаме някоя, която е със съвсем нов размер. Причините, поради които дрехите се свиват или разтягат, варират от вида на тъканите и нишките, до това как ги перем и почистваме. За да избегнем свиването на дрехи, трябва да намалим температурата на изпиране и сушене. Всичко останало оставете на Alvina – тя ще се погрижи за безупречното изпиране и аромат на дрехите Ви.

 5.Запазете бялото бяло

Ако белите Ви дрехи започнат да посивяват или пожълтяват, може да е защото температурата, на която перете, е прекалено ниска. Възможно е и да сте препълнили пералнята си или да сте сложили прекалено замърсени дрехи, които са увредили по-леко замърсените такива.

white

 6.Погрижете се за деликатното пране

За да запазите деликатните дрехи или бельото си по-дълго и в добра форма, изперете ги на ръка в студена вода, или използвайте мрежа за пране и деликатна програма на пералната машина.

 7.Почиствайте пералнята и сушилнята си регулярно, за да избегнете зацапване на дрехите си още при изпирането им.

Като всички уреди у дома, пералнята и сушилнята също имат нужда от почистване. Това става лесно с помощта на чиста и влажна кърпа, с която да избършете вътрешната част на пералнята. Пуснете пералнята на кратък цикъл с гореща вода, като добавите течен перилен препарат. За да изплакнете, пуснете обикновен кратък цикъл на пералнята, а после се наслаждавайте на искрящото си от чистота пране и неустоимите аромати на Alvina Deluxe Perfume и Alvina My Perfume Collection!

drum